Uptarg czyli targ z żywnością dla koneserów ruszy 8 listopada (piątek) w godz. 14-20 w Starej Fabryce Koronek przy ul. Burakowskiej 5/7. Uptargi będą się tam odbywać co tydzień.
Uptarg to propozycja targu dla koneserów. Znajdzie się tam niewielka liczba, za to pieczołowicie dobranych producentów żywności.
Wśród nich znajdą się: Pan Sandacz (świeże i wędzone ryby, zupy, sałatki rybne), Chleb Powszedni (chleby na prawdziwym zakwasie), Jugoser (kozi, owczy, sirenje, kajmak, kackavalj, jugosławiańskie sery), Kalinówka Wzgórza Dylewskie (wędzone pstrągi, wątróbki z pstrąga, pasztety z dzika, kiełbasy na ostro czy słynna szynka dylewska), Nczekolada (manufaktura czekolady), Beata z Kurpiów (mleko, jaja kurze i przepiórcze), Pan Burak (buraki surowe, kiszone, sok z buraka – pasuje do nazwy ulicy) czy Masarnia Stanisława Mądrego (słynna kiełbasa lisiecka – Liszki k. Krakowa). Znajdziemy tam też stanowiska degustacyjne restauracji Mielżyński Wines Spirits Specialities.
Na targu będzie można też wypróbować najnowsze metody płatności (bitcoins), promujące uptarg na całym świecie.