Klubokawiarnia Jaś & Małgosia, al. Jana Pawła II 57:
• Włoska zupa minestrone
• Dorsz w płatkach migdałowych, ryż jaśminowy, sos czosnkowym, kwaszona kapusta
• Knedle z truskawkami, bita śmietana
Tapas Gastrobar, ul. Grzybowska 63:
• Zupa cebulowa z grzankami
• Huevos estrellados, czyli talarki ziemniaków, jajka sadzone i szynka Serrano
Mojo Picon, ul. Prosta 53:
• Zupa dnia
• Mix Empanada „Carne, Tunczyk, Vege”
• Morcilla de burgos – Hiszpańska “kaszanka”, na ryżu z Valencji, z papryką wędzoną oraz cebulką karmelizowaną, podawana z kozim serem oraz pieczonymi papryczkami “del piquillo
• Fritura del Mar (rabas, smażone sardele, krokiety z dorsza, Krewetki argentyńskie
La Lucy, ul. Pereca 11:
• Krem z batatów
• Naleśnik z kurczakiem, chutneyem malinowym z rukolą
• Spaghetti z pesto, kukurydzą i rukolą
Just Derbi Pub & Restaurant, ul. Kasprzaka 7:
• Cieciorkowa
• Ryba smażona lub indyk pieczony z sosem paprykowym, ziemniaki, surówka z młodek kapusty
Bistro Odolany, ul. Ordona 12E:
• Hiszpańska zupa pomidorowa
• Pieczony dorsz, kuskus z miętą, sos kaparowy, mix sałat
• Ravioli ze szparagami i serem ricotta
Kurkuma, ul. Wolska 38:
• Murgh do piyaza-kawałki kurczaka gotowane w sosie cebulowo-orzechowym)+ryż AIBO
• Methi paneer-kawałki indyjskiego sera gotowane w sosie z kozieradki)+ryż
Głodne kawałki, ul. Wolska 165 lokal U2:
• Zupa krupnik
• Smażony dorsz czarny podany z puree ziemniaczanym oraz surówka