Jesiotry, dorady, halibuty, śledzie, czy tuńczyki to tylko niektóre ryby, które w weekend będą czekały na gości przy ul. Burakowskiej 14. Na Targu Ryb i Owoców Morza sprzedawcy doradzą idealną rybę na obiad, kolację czy śniadanie.
Ryby będzie można kupić w weekend 28 i 29 stycznia. – Ze względu na odwiedzających przesunięto godziny działania targu, teraz działa on w godz. 10-17 – tłumaczy Milena Barysz, przedstawicielka organizatora.
Odwiedzający targ znajdą tam świeże i wędzone ryby oraz owoce morza. Nie zabraknie również przetworów rybnych i dań podawanych na miejscu.
„Spróbujcie rybnych pasztetów, śledzi na słodko raz kiszonych, jak i ogromnego wyboru ryb wędzonych. Jeśli jesteście miłośnikami owoców morza, szykujcie się na krewetki, małże i ośmiorniczki” – zachęcają organizatorzy.